Višňový perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
350 g mléko
100 g smetana
3 lžíce rozinky
450 g polohrubá mouka
5 lžic granko
1 ks kypřící prášek do perníku
50 g mléčná čokoláda
50 g kandovaná pomerančová kůra
160 g třtinový cukr
1 lžička perníkové koření
150 g višňový džem
Postup Višňový perník
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nasekáme. Rozinky spaříme a necháme okapat. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 150 °C
Smetanu smícháme s mlékem a rozmícháme, v tekutině rozmícháme višňový džem, kakao a olej. Pak přidáme zbylé suroviny, přičemž čokoládu, kandované ovoce a rozinky vmícháme těsně před nalitím na plech. Těsto na višňový perník důkladně promícháme. Rovnoměrně jej rozlijeme na plech. Višňový perník vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut
Upečený višňový perník necháme trochu vychladit a ozdobíme jej podle chuti a fantazie. Dobrá je čokoládová nebo višňová poleva. Perník bude díky marmeládě hodně sladký, takže je možné ubrat množství cukru. V tom případě ubereme i trochu mléka.