Višňový perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
350 g mléko
100 g smetana
3 lžíce rozinky
450 g polohrubá mouka
5 lžic granko
1 ks kypřící prášek do perníku
50 g mléčná čokoláda
50 g kandovaná pomerančová kůra
160 g třtinový cukr
1 lžička perníkové koření
150 g višňový džem

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nasekáme. Rozinky spaříme a necháme okapat. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 150 °C

  2. Smetanu smícháme s mlékem a rozmícháme, v tekutině rozmícháme višňový džem, kakao a olej. Pak přidáme zbylé suroviny, přičemž čokoládu, kandované ovoce a rozinky vmícháme těsně před nalitím na plech. Těsto na višňový perník důkladně promícháme. Rovnoměrně jej rozlijeme na plech. Višňový perník vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut

  3. Upečený višňový perník necháme trochu vychladit a ozdobíme jej podle chuti a fantazie. Dobrá je čokoládová nebo višňová poleva. Perník bude díky marmeládě hodně sladký, takže je možné ubrat množství cukru. V tom případě ubereme i trochu mléka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!