Vepřový řízek Bakchus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 ml voda
2 lžíce med
2 lžíce slunečnicový olej
mletý černý pepř
4 plátky vepřový řizek
200 g bílé hrozny
2 lžíce cibulová šťáva (hustá)

Postup přípravy receptu

  1. Řízky omyjeme, osušíme a ochutíme solí s pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm osmažíme.

  2. Mezitím otrháme hrozny, omyjeme je, rozpůlíme a zbavíme pecek. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme hrozny a prohříváme je. Pak přidáme med a hrozny obracíme tak dlouho, dokud nezískají glazuru.

  3. Do oleje po mase přilijeme vodu a přivedeme ji do varu. Pak do ní dáme rozpustit cibulovou omáčku.

  4. Řízky servírujeme s hrozny a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!