Vepřový řízek Bakchus recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 500 ml voda 2 lžíce med 2 lžíce slunečnicový olej mletý černý pepř 4 plátky vepřový řizek 200 g bílé hrozny 2 lžíce cibulová šťáva (hustá)
Postup Vepřový řízek Bakchus recept
Postup přípravy receptu
-
Řízky omyjeme, osušíme a ochutíme solí s pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm osmažíme.
Mezitím otrháme hrozny, omyjeme je, rozpůlíme a zbavíme pecek. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme hrozny a prohříváme je. Pak přidáme med a hrozny obracíme tak dlouho, dokud nezískají glazuru.
Do oleje po mase přilijeme vodu a přivedeme ji do varu. Pak do ní dáme rozpustit cibulovou omáčku.
Řízky servírujeme s hrozny a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.