Houbová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

3 lžíce olej
petrželka
1 ks cibule
špetka soli
3 lžíce hladká mouka
10 g sušené houby
100 g čerstvé houby
špetka pepře
700 ml vývaru z masa
1 kelímek smetana (i zakysaná)

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby si namočíme. Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a dusíme spolu s nabobtnalýma houbama, posekanou cibulí a troškou kmínu ve vodě. Zalijeme vývarem a opět necháme chvilku vařit. Rozmícháme si mouku v troše vody, pak jí zahustíme základ omáčky a necháme převařit. Přidáme smetanu, osolíme a jemně opepříme a ozdobíme zelenou petrželkou

  2. Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!