Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
50 g cibule
kmín
150 g hlíva ústřičná
hrubá sůl
200 g vepřové maso
mletý černý pepř
mletá kurkuma
1 balíček listové těsto v plátu
lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na drobné kousky

  2. Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek, pak vmícháme nudličky masa, kurkumu, pepř, sůl a vše zprudka orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme hlívu ústřičnou, směs podlijeme malým množstvím vývaru a dusíme doměkka. Šťávu necháme zcela vysmahnout a takto připravenou náplň necháme vychladnout

  3. Na střed plátu listového těsta rozložíme náplň, kterou překryjeme nejdříve okraji z bočních stran a pak těsto svineme v závin. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C dorůžova

  4. Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou necháme vychladnout a pak ho nakrájíme ostrým nožem na proužky

  5. Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu. Pokrm můžeme podávat i teplý s bramborovou kaší jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!