Vepřový perkelt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 lžíce sádlo
3 ks rajče
2 lžičky hladká mouka
150 g zakysaná smetana
500 g vepřové maso
1 lžička mletá pálivá paprika
2 ks barevná paprika
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme s hladkou moukou. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  3. V kastrole rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nakrájené cibule, přidáme maso a opečeme ho. Odstavíme z ohně, vmícháme mletou pálivou papriku, podlijeme a zvolna dusíme doměkka. K téměř hotovému masu přidáme nakrájené papriky, spařená oloupaná rajčata a dovaříme. Do hotového perkeltu vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti přidáme sůl, pepř a několik kapek citronové šťávy a jen krátce prohřejeme.

  4. Vepřový perkelt podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!