Vepřový perkelt recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 lžíce sádlo 3 ks rajče 2 lžičky hladká mouka 150 g zakysaná smetana 500 g vepřové maso 1 lžička mletá pálivá paprika 2 ks barevná paprika podle chuti sůl citronová šťáva mletý černý pepř
Postup Vepřový perkelt recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme s hladkou moukou. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
V kastrole rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nakrájené cibule, přidáme maso a opečeme ho. Odstavíme z ohně, vmícháme mletou pálivou papriku, podlijeme a zvolna dusíme doměkka. K téměř hotovému masu přidáme nakrájené papriky, spařená oloupaná rajčata a dovaříme. Do hotového perkeltu vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti přidáme sůl, pepř a několik kapek citronové šťávy a jen krátce prohřejeme.
Vepřový perkelt podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.