Plněné papriky s rajskou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
3 - 4 ks vejce
1 plátek máslo
8 - 10 ks paprika
2 ks paprika
300 ml voda
2 - 3 konzervy rajčatový protlak
1 ks smetana ke šlehání
500 g mleté maso
2 lžíce vařená rýže
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. V míse smícháme mleté maso, 2 na kostičky nakrájené papriky, sůl, pepř, rýži a vejce. Touto směsí naplníme papriky a přiklopíme je odříznutou stopkou

  2. Plněné papriky vložíme na pekáč a podlijeme trochou vody. Dáme do trouby a pečeme asi na 150 - 180 °C, dokud papriky nezměknou a masová náplň nebude hotová. Posledních 15 minut pečení, papriky odklopíme

  3. Zatím si připravíme omáčku. Do hrnce vložíme máslo. Až se rozehřeje, přidáme cukr a zamícháme. Než směs zhnědne, přidáme rajčatové protlaky a vodu. Přiklopíme pokličkou a necháme vařit. Když se omáčka vaří, rozděláme si jíšku a lijeme do hrnce za stálého míchání. Rajskou omáčku opět necháme projít varem. Ke konci přidáme smetanu a povaříme

  4. Plněné papriky podáváme s rajskou omáčkou a přílohou podle chuti. Vhodné jsou houskové knedlíky, rýže nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!