Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
1 ks vejce
10 g máslo
5 g tuk
0,5 ks cibule
0,5 ks cibule
200 ml voda
500 ml voda
hřebíček
mletý pepř
250 g dlouhozrnná rýže
600 g mleté vepřové maso
hotová jíška
100 ml smetana na vaření
5 - 6 ks bílá paprika
1 sklenice domácí kečup

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme. Smícháme s jedním vejcem. Z paprik odkrojíme klobouček se stopkou a vyjmeme semínka a naplníme masem

  2. Na tuku mírně orestujeme polovinu cibule nakrájené najemno. Vložíme papriky a restujeme ze všech stran. Podlijeme domácím kečupem, případně přidáme trochu vody a necháme dusit asi 30 minut. Poté vyjmeme papriky a zahustíme rajskou omáčku jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Nakonec přidáme smetanu

  3. Opláchnutou rýži nasypeme do remosky a zalijeme vodou. Rýže musí být ponořená a nad ní minimálně jednou tolik vody. Osolíme a přidáme máslo. Do druhé poloviny cibule napícháme hřebíček a vložíme ji doprostřed remosky mezi rýži. Přikryjeme poklicí a pečeme asi 60 minut. Místo remosky můžeme použít zapékací mísu nebo hrnec s poklicí a dát do trouby na 200 °C

  4. Na talíř dáme kopečky rýže, ozdobíme petrželkou, přidáme papriky a zalijeme omáčkou. Plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!