Plněné papriky těstovinami a tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
vývar
petrželka
1 ks cibule
200 g rajče
150-200 g špagety
1 lžička oregano
50 g zelené olivy
4 ks zelená paprika
1 konzerva tuňák v olivovém oleji
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme špagety. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme rajčata a tuňáka i s nálevem. Dochutíme solí, pepřem a oreganem a dusíme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme pokrájené olivy a nasekanou petrželku

  3. Omáčku zamícháme s uvařenými a pokrájenými špagetami

  4. Papriky seřízneme, zbavíme zbytků po jádřincích, peciček, omyjeme a důkladně osušíme. Pak je plníme připravenou směsí. Papriky skládáme do olejem vymazané zapékací misky. Podlijeme vývarem a pod pokličkou v troubě dusíme doměkka

  5. Dáváme pozor, ať papriky zbytečně nerozvaříme, měly by zůstat křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!