Plněné papriky v červené omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
50 g máslo
strouhanka
majoránka
2 ks cibule
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
1-2 lžičky citronová šťáva
250 g mleté maso
2 plechovky rajský protlak
koření do mletých mas
4 - 5 ks paprikové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Papriky seřízneme, zbavíme jadřinců, omyjeme a necháme oschnout. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno

  2. Mleté maso smícháme s vejcem, pepřem, solí, trochou strouhanky, majoránkou, kořením do mletých mas a prolisovaným česnekem. Touto směsí opatrně plníme paprikové lusky

  3. Po naplnění zesklovatíme v hrnci na másle cibuli, poté přidáme mouku a připravíme jíšku, kterou osmahneme dozlatova. Vmícháme protlaky a zalijeme vodou

  4. Chvíli povaříme, přidáme koření, sůl, cukr a citronovou šťávu. Povaříme čtvrt hodiny, potom omáčku přecedíme, aby byla hladká

  5. Hotovou omáčku podle potřeby a chuti dosladíme nebo dokyselíme, osolíme, vložíme připravené papriky a za občasného míchání vaříme 45 minut

  6. Plněné papriky s červenou omáčkou servírujeme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!