Vepřový Ondráš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 ks vejce
6 ks brambory
2 špetky majoránka
1 ks cibule
2 špetky grilovací koření
8 lžic hladká mouka
1 špetka mletý černý pepř
3 plátky vepřová pečeně bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením

  2. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli a zamícháme. Těsto by mělo být tužší, dle potřeby přidáme mouku

  3. V pánvi rozpálíme olej, lžící klademe těsto o velikosti plátku masa, ihned klademe maso a potřeme těstem i z druhé strany

  4. Vepřový Ondráš smažíme dozlatova, podáváme se zeleninovou oblohou, případně s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!