Cibulový koláč se žampiony recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
100 g máslo
1 kg cibule
2 lžičky tymián
4 lžíce voda
150 g gouda
3 ks žampiony
mletý pepř
200 g hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme křehké těsto. Hladkou mouku osolíme špetkou soli, přidáme máslo a zhruba 4 lžíce studené vody. Vše zpracujeme v těsto, které uložíme do chladu

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo. Vložíme cibuli, 2 lžičky tymiánu, lžičku cukru, osolíme a opepříme. Dusíme 10 minut. Mezitím si očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a slaninu na kostičky. Přidáme k cibuli a podusíme dalších 10 minut. Nastrouháme si goudu a vmícháme spolu se zakysanou smetanou do cibulové náplně

  3. Formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou. Vyložíme těstem a předpečeme pár minut ve vyhřáté troubě na 200 °C, dokud nechytne bělavou kůrku. Poté jej vytáhneme a naplníme cibulovou směsí. Cibulový koláč vložíme zpět do trouby a při 180 °C pečeme dalších 40 minut

  4. Cibulový koláč se žampiony podáváme ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!