Vepřový krček na bylinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky kmín
1 lžička hořčice
1/2 lžičky bazalka
1/2 lžičky oregano
1/2 lžičky saturejka
1 ks malá cibule
olej na smažení
1/2 lžičky mletý zázvor
sušená petrželka
1/2 lžičky mletý černý pepř
4 plátky vepřový krček
Postup Vepřový krček na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Na recept použijeme plátky vepřového krčku, asi 1 cm silné. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek prolisujeme
Vepřové plátky nasolíme, potřeme hořčicí a orestujeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Přidáme všechno koření, nakrájenou cibuli a česnek. Vše podusíme doměkka
Vepřový krček na bylinkách podáváme s rýží, kterou zdobíme sušenou petrželkou. Jako přílohu si můžeme dát zeleninový salát, kyselou okurku a jinou zeleninu, kterou máme rádi. Spíše se hodí sterilovaná
Recept můžeme obměnit tím, že vepřové maso budeme během dušení podlévat červeným vínem.