Vepřový guláš na chilli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
vývar
3 ks cibule
1 lžička čerstvý zázvor
800 g vepřová plec
naťová cibulka
1/2 lžičky mletý zázvor
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 ks střední cuketa
1 plechovka sterilovaná sekaná rajčata
4 - 5 ks čerstvá mini chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek usekáme nadrobno. Omytou střední cuketu nakrájíme na menší kousky. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli, česnek, zázvor a celé chilli papričky. Přidáme maso, které zprudka opečeme, ochutíme paprikou, solí, pepřem a podle obliby mletým chilli kořením. Vše krátce opečeme, přidáme sekaná rajčata, podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme doměkka. Nakonec do guláše vmícháme nakrájené cukety, které povaříme doměkka

  3. Vepřový guláš na chilli rozdělíme na porce, posypeme natí cibulky a podáváme s pečivem. Guláš můžeme servírovat i v malých miskách jako chuťovku k pivu či vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!