Dýňové risotto se šalvějí a cuketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g cuketa 2 listy šalvěj 1 ks šalotka 50 g dýně pepř zeleninový vývar rýže arborio lanýžový olej 20 g máslo, parmezán
Postup Dýňové risotto se šalvějí a cuketou
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou dýni a cuketu nakrájíme na kostky velké cca 1 až 2 cm. Na rozehřáté pánvi restujeme na olivovém oleji se šalotkou až do změknutí, poté přidáme zeleninový vývar a šalvěj
Připravenou uvařenou rýži Arborio přidáme na pánev a necháme povařit cca 2 minuty. Nakonec přidáme máslo a mícháme až do zahuštění risotta
Před podáváním dýňové risotto se šalvějí a cuketou dochutíme pár kapkami lanýžového oleje a těsně před servírováním posypeme hoblinami parmazánu.