Dýňové risotto se šalvějí a cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g cuketa
2 listy šalvěj
1 ks šalotka
50 g dýně
pepř
zeleninový vývar
rýže arborio
lanýžový olej
20 g máslo, parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni a cuketu nakrájíme na kostky velké cca 1 až 2 cm. Na rozehřáté pánvi restujeme na olivovém oleji se šalotkou až do změknutí, poté přidáme zeleninový vývar a šalvěj

  2. Připravenou uvařenou rýži Arborio přidáme na pánev a necháme povařit cca 2 minuty. Nakonec přidáme máslo a mícháme až do zahuštění risotta

  3. Před podáváním dýňové risotto se šalvějí a cuketou dochutíme pár kapkami lanýžového oleje a těsně před servírováním posypeme hoblinami parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!