Dýňové rizoto s rybou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 g máslo
1 ks cibule
50 g celer
1 ks mrkev
250 g rýže
200 g dýně
100 ml bílé víno
15 g olivový olej
250 ml zeleninový vývar
50 g parmezán
200 g rybí filé
2 lžíce hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a celer s dýní na kostičky

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme kvalitní rýži, cibuli a chvíli za stálého míchání restujeme. Postupně přidáváme mrkev, dýni a celer. Vše restujeme, až zrnka rýže začnou bělat. Pak přidáme rybu - může to být i pokrájené mražené rybí filé. Každou ingredienci necháme orestovat a teprve poté po částech podléváme zprvu vínem, pak horkým vývarem - může být i zeleninový z kostky, ale vyvarujeme se glutamátových bujónů

  3. Stáhneme plamen, dosolíme a přikryjeme. Pokud se tekutina zcela odpaří, pak je dýňové rizoto hotové. Přidáme máslo, nadrobno nasekanou hladkolistou petrželku a vypnuté rizoto ještě necháme dojít

  4. Dýňové rizoto s rybou na talíři sypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!