Dýňové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks cuketa
1/2 ks pórek
2 hrnečky rýže
1 lžička libeček
1 lžička oregano
4 lžíce olivový olej
2 lžíce sojová omáčka
hrubá sůl
1 lžička celý kmín
1 svazek jarní cibulka s natí
1/2 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Asi na 2 lžících oleje ji osmahneme, zasypeme propláchnutou rýží, osolíme, zalijeme vodou a podusíme doměkka

  2. Mezitím si připravíme středně velkou dýni, kterou důkladně omyjeme, vydlabeme semínka a půlku z ní nakrájíme na menší kostky. Stejně nakrájíme i omytou mladou cuketu, pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibulku i s natí také na kolečka. Všechnu zeleninu vsypeme na plech a promícháme s kmínem, libečkem, oreganem, hrubou solí, nadrobno nasekaným oloupaným česnekem a zbylým olejem. Zeleninu dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 minut, vše by mělo dokonale změknout. Ke konci pečení ještě přimícháme sojovou omáčku

  3. K podušené rýži, do které se nám vsákla všechna voda, přimícháme zeleninu a dýňové rizoto je na světě. Podle chuti můžeme rizoto ještě dosolit či jinak okořenit

  4. Dýňové rizoto chutná nejlépe ihned po přípravě. Je pěkně šťavnaté a bude chutnat i těm, kteří jinak zeleninou pohrdají.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!