Vepřový bůček na zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
kmín
mletý černý pepř
1 sklenice kysané zelí
500 ml černé pivo
hotová jíška
1 kg libový vepřový bůček

Postup přípravy receptu

  1. Libový bůček očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso osolíme, opepříme, promícháme s česnekem a olejem. Necháme několik hodin rozležet

  2. Cibuli oloupeme a rozdělíme na klínky. Zelí necháme okapat a rozprostřeme na dno pekáčku. Na něj poklademe cibuli a navrch maso. Okmínujeme, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání pivem a vlastní šťávou doměkka. Kousky masa během pečení několikrát obrátíme, aby získaly z obou stran pěknou zlatavou barvu

  3. Měkké maso vyjmeme a zelí se šťávou můžeme podle potřeby mírně zahustit hotovou jíškou

  4. Na talíře rozdělíme zelí s výpekem. Poklademe pečeným masem a podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!