Čočka podle domácí paní recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička majoránka 250 g čočka 1 list bobkový list 30 cl olivový olej 1 l zeleninový vývar 50 g řapíkatý celer 500 g krůtí prsa mořská sůl 300 g polévková zelenina (mrkev, celer, petržel)
Postup Čočka podle domácí paní
Postup přípravy receptu
-
Čočku namočíme na několik hodin do vody předem. Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci na olivovém oleji a přidáme omyté, osušené a na kostičky nakrájené maso
Maso osmahneme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer, scezenou a okapanou čočku. Přidáme, sůl, majoránku, bobkový list a na mírném plameni vaříme cca 30 minut
Kdo má rád výraznější chutě, může čočku dochutit citronovou šťávou.