Čočka podle domácí paní recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička majoránka
250 g čočka
1 list bobkový list
30 cl olivový olej
1 l zeleninový vývar
50 g řapíkatý celer
500 g krůtí prsa
mořská sůl
300 g polévková zelenina (mrkev, celer, petržel)

Postup přípravy receptu

  1. Čočku namočíme na několik hodin do vody předem. Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci na olivovém oleji a přidáme omyté, osušené a na kostičky nakrájené maso

  2. Maso osmahneme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer, scezenou a okapanou čočku. Přidáme, sůl, majoránku, bobkový list a na mírném plameni vaříme cca 30 minut

  3. Kdo má rád výraznější chutě, může čočku dochutit citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!