Čočka na kyselo s klobásou a sázenými vejci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
ocet
1 ks cibule
200 g sádlo
3 ks klobása
300 g čočka
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku opláchneme a dáme vařit. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a dáme ji zpěnit na sádle. Osmaženou cibuli zasypeme 2 lžícemi hladké mouky, tím vytvoříme jíšku

  2. Když máme čočku měkkou vlijeme do ní jíšku a zvolna necháme provařit za občasného zamíchání. Čočku ochutíme solí, pepřem a octem

  3. Na lívanečníku si usmažíme sázená vejce a na tuku si opečeme klobásu nakrájenou na ježka

  4. Čočku na kyselo s opékanou klobásou a sázenými vejci podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!