Vepřový bůček na černém pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
1 kg vepřový bůček
1 l černé pivo
podle chuti
10 paliček česnek
1 špetka sůl
1 lžíce majoránka
2 lžičky drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme na plech. Maso omyjeme pod tekoucí vodou od případných nečistot a řádně jej nasolíme ze všech stran.

  2. Vepřové maso položíme na nakrájenou cibuli, posypeme drceným kmínem a oloupeme si česnek. Když je česnek už čistý, rozdrtíme ho nožem a pokládáme po povrchu masa. Celé podlijeme půl litrem černého piva tak, abychom nespláchli koření z masa na plech. Případně můžeme přilít i trochu vody.

  3. Vepřový bůček na černém pivu pečeme v předehřáté troubě zvolna při 180° - 200 °C asi 75 minut a občas podléváme. Když je bůček hotový, vyndáme ho z trouby a posypeme jemně drcenou majoránkou. Bůček necháme ještě chvilku dojít ve vypnuté troubě.

  4. Vepřový bůček na černém pivu podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!