Flejšky s okurkovým salátem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
strouhanka
1 kelímek kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
olej na smažení
250 g měkký tvaroh
2 ks salátová okurka
500 g bramborová kaše
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na flejšky potřebujeme misku bramborové kaše (asi tak 500 g), do ní přidáme celé vajíčko, tvaroh, strouhanku, hladkou mouku, sůl a pepř. Všechno důkladně zamícháme

  2. Z hotového těsta tvarujeme placičky, které obalujeme ve strouhance a zprudka opékáme na pánvi s olejem

  3. Jako přílohu podáváme k flejškám z bramborové kaše salát s kysanou smetanou

  4. Salát: Okurku nastrouháme na velkých kapsách, přidáme kysanou smetanu a ochutíme pepřem a solí

  5. Flejšky s okurkovým salátem chutnají teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!