Flambované krevety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
petrželka
230 g krevety
2 ks šalotka
3 lžíce pálenka
1 lžíce citronová šťáva
150 ml smetana ke šlehání
mletý pepř černý
1 špetka nastrouhaný muškátový oříšek
120 g menší žampiony
salátové listy

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky nakrájíme, krevety uvaříme a vyloupeme, žampiony oloupeme a rozpůlíme

  2. Na velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme Šalotky a opékáme je za občasného zamíchání na mírném ohni 5 minut. Potom přidáme krevety a žampiony a opékáme je za občasného zamíchání 3-4 minuty. Ochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem

  3. Odměřené množství pálenky nahřejeme v kovové naběračce, zapálíme a nalijeme na směs na pánvi. Pánví jemně potřeseme, počkáme, až plameny uhasnou, a směs s krevetami opékáme ještě 2-3 minuty

  4. Do směsi na pánvi vmícháme smetanu ke šlehání, zesílíme oheň a směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Rozdělíme ji na nahřáté talíře, ozdobíme

  5. Recept na flambované krevety vystačí na 4 porce

  6. Zdroj: Rychle a snadno

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!