Flambované krevety recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo petrželka 230 g krevety 2 ks šalotka 3 lžíce pálenka 1 lžíce citronová šťáva 150 ml smetana ke šlehání mletý pepř černý 1 špetka nastrouhaný muškátový oříšek 120 g menší žampiony salátové listy
Postup Flambované krevety
Postup přípravy receptu
-
Šalotky nakrájíme, krevety uvaříme a vyloupeme, žampiony oloupeme a rozpůlíme
Na velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme Šalotky a opékáme je za občasného zamíchání na mírném ohni 5 minut. Potom přidáme krevety a žampiony a opékáme je za občasného zamíchání 3-4 minuty. Ochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem
Odměřené množství pálenky nahřejeme v kovové naběračce, zapálíme a nalijeme na směs na pánvi. Pánví jemně potřeseme, počkáme, až plameny uhasnou, a směs s krevetami opékáme ještě 2-3 minuty
Do směsi na pánvi vmícháme smetanu ke šlehání, zesílíme oheň a směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Rozdělíme ji na nahřáté talíře, ozdobíme
Recept na flambované krevety vystačí na 4 porce
Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů