Flambovaný trhanec s jablky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 8 ks vejce 70 g máslo 1 dl rum 30 g rozinky 2 ks jablka 2,5 lžíce cukr krupice 4 lžíce cukr moučka 230 g hladká mouka 400 ml polotučné mléko
Postup Flambovaný trhanec s jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do mísy dáme prosátou mouku, mléko, krupicový cukr, žloutky, sůl a vymícháme v jednolitou hladkou hmotu, kterou necháme 30 minut v pokojové teplotě odstát
Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta. Na pánvi rozehřejeme máslo, do kterého přidáme nakrájená jablka a zlehka zkaramelizujeme. Jablka by měla zůstat mírně křupavá. Na jablka nalijeme polovinu těsta a na mírném ohni těsto necháme zezlátnout. Během pečení přisypeme rozinky
Poté těsto otočíme, necháme přibližně minutu zatáhnout i z této strany a pomocí vidliček natrháme. Trhanec pocukrujeme cukrem moučka, necháme zkaramelizovat. Pánev sundáme z ohně
Trhanec zakápneme horkým rumem, zapálíme, pánev s trhancem vrátíme zpět na oheň a rum necháme vyhořet. Trhanec dáme na talíř a opět posypeme cukrem moučka. Zbylé těsto připravíme stejným způsobem
Flambovaný trhanec s jablky posypeme cukrem moučka a podáváme na hezkém talíři
Zdroj: Lamart