Flambovaný trhanec s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
8 ks vejce
70 g máslo
1 dl rum
30 g rozinky
2 ks jablka
2,5 lžíce cukr krupice
4 lžíce cukr moučka
230 g hladká mouka
400 ml polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do mísy dáme prosátou mouku, mléko, krupicový cukr, žloutky, sůl a vymícháme v jednolitou hladkou hmotu, kterou necháme 30 minut v pokojové teplotě odstát

  2. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta. Na pánvi rozehřejeme máslo, do kterého přidáme nakrájená jablka a zlehka zkaramelizujeme. Jablka by měla zůstat mírně křupavá. Na jablka nalijeme polovinu těsta a na mírném ohni těsto necháme zezlátnout. Během pečení přisypeme rozinky

  3. Poté těsto otočíme, necháme přibližně minutu zatáhnout i z této strany a pomocí vidliček natrháme. Trhanec pocukrujeme cukrem moučka, necháme zkaramelizovat. Pánev sundáme z ohně

  4. Trhanec zakápneme horkým rumem, zapálíme, pánev s trhancem vrátíme zpět na oheň a rum necháme vyhořet. Trhanec dáme na talíř a opět posypeme cukrem moučka. Zbylé těsto připravíme stejným způsobem

  5. Flambovaný trhanec s jablky posypeme cukrem moučka a podáváme na hezkém talíři

  6. Zdroj: Lamart


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!