Velikonoční jednohubky s vaječnou pomazánkou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
8 ks vejce
1 svazek pažitka
1/2 sklenice majonéza
pečivo
červená paprika
2 ks jarní cibulka
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme navtrdo, nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme na struhadle. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme

  2. Vejce dáme do větší mísy s vysokým okrajem, přidáme jednu či dvě nakrájené jarní cibulky a trochu soli, majonézu, dobře promícháme a nakonec rozmixujeme ponorným mixérem, až pomazánka získá krémovou konzistenci. Na závěr do pomazánky přimícháme nadrobno nasekanou pažitku nebo medvědí česnek

  3. Vaječnou pomazánku mažeme na čerstvý chléb, veku nebo jednohubky, které ještě barevně a vesele dozdobíme, nejlépe červenou paprikou a zelenou bylinkou (pažitka, petrželka).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!