Výborné velikonoční perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

4 ks vejce
vejce
50 g máslo
1 lžíce rum
1 - 2 lžíce kakao
100 g med
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
650 g hladká mouka
1 balíček prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme všechno ostatní a vypracujeme těsto. Necháme 1 den v chladu odpočinout

  2. Vyválíme na cca 5 mm silnou placku a z perníkového těsta vykrajujeme libovolné tvary

  3. Velikonoční perníčky upečeme ve vyhřáté troubě a ihned po vytažení potřeme perníčky rozšlehaným vajíčkem

  4. Na rovné ploše necháme perníčky vychladnout. Zdobíme bílkovou nebo čokoládovou polevou, můžeme použít i mandle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!