Plněné grilované papriky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
3 - 4 lžíce kečup
6 ks zelená kapie
400 g kuřecí maso
3 ks pikantní klobása
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky asi o váze 50 - 70 g. Velikost masa se řídí podle velikosti kapií. Kapie na širší straně seřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek utřeme se solí, pepřem, usekanou petrželkou a kečupem dohladka. Pikantní klobásky nebo párky podélně rozkrojíme a upravíme podle velikosti masa

  2. Kuřecí maso tence rozklepeme a potřeme ochuceným kečupem. Do středu plátku masa položíme uzeninu, vše pevně svineme, zajistíme párátkem a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Závitek nepropékáme. Jakmile maso zbělá, ihned ho vyjmeme z tuku a necháme okapat. Odstraníme párátka a maso vsuneme do připravených kapií

  3. Naplněné kapie zvolna grilujeme na středně rozžhavených uhlících za stálého obracení dozlatova. Papriky budou ještě krásně křupavé a maso šťavnaté

  4. Plněné grilované kapie podáváme s listovým salátem. Výbornou přílohou jsou grilované plátky veky potřené česnekovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!