Plněné dvojité roštěnky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
2 lžíce máslo
majoránka
3 ks malá cibule
mletý černý pepř
2 ks čerstvá paprika
2 plátky hovězí roštěná (tzv. minutkový steak)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěnek očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je rozklepeme, potřeme olejem a opepříme. Necháme alespoň 2 hodiny rozležet v chladu

  2. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Česnek očistíme a prolisujeme. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky

  3. Na másle necháme zesklovatět cibulku. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou majoránky. Necháme vychladnout

  4. Na plát roštěnky vložíme připravenou cibuli a překryjeme druhým plátem. Obě roštěnky spojíme párátky nebo sešijeme nití

  5. Na pánvi rozpálíme olej a roštěnky zprudka z obou stran osmahneme. Potom zmírníme teplotu a dopékame ještě 4 - 5 minut. Hotové maso vyjmeme a odstraníme párátka nebo nitě. Zabalíme do alobalu a dáme na teplo

  6. Ve výpeku z masa rychle orestujeme proužky paprik a nakonec vmícháme prolisovaný česnek

  7. Dvojité plněné roštěnky rozkrojíme napůl, přendáme na talíře, přelijeme výpekem a obložíme paprikami. Přílohou mohou být hranolky, ale nejlépe chutnají křupavé šafránové brambory. Připíjíme červené víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!