Plněné dvojité roštěnky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 2 lžíce máslo majoránka 3 ks malá cibule mletý černý pepř 2 ks čerstvá paprika 2 plátky hovězí roštěná (tzv. minutkový steak)
Postup Plněné dvojité roštěnky
Postup přípravy receptu
-
Plátky roštěnek očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je rozklepeme, potřeme olejem a opepříme. Necháme alespoň 2 hodiny rozležet v chladu
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Česnek očistíme a prolisujeme. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky
Na másle necháme zesklovatět cibulku. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou majoránky. Necháme vychladnout
Na plát roštěnky vložíme připravenou cibuli a překryjeme druhým plátem. Obě roštěnky spojíme párátky nebo sešijeme nití
Na pánvi rozpálíme olej a roštěnky zprudka z obou stran osmahneme. Potom zmírníme teplotu a dopékame ještě 4 - 5 minut. Hotové maso vyjmeme a odstraníme párátka nebo nitě. Zabalíme do alobalu a dáme na teplo
Ve výpeku z masa rychle orestujeme proužky paprik a nakonec vmícháme prolisovaný česnek
Dvojité plněné roštěnky rozkrojíme napůl, přendáme na talíře, přelijeme výpekem a obložíme paprikami. Přílohou mohou být hranolky, ale nejlépe chutnají křupavé šafránové brambory. Připíjíme červené víno.