Plněné housky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
1/2 lžičky mletá sladká paprika
barevný pepř
1 ks malé rajče
1/2 kelímku pomazánkové máslo
5 - 6 ks olivy s papričkou
čerstvá zelenina
1 kelímek cotagge se smetanou
čerstvé housky
plátkový tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Základem náplně - pomazánky je sýr cottage a tuňák ve vlastní šťávě, kterého slijeme. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Olivy bez pecky (plněné papričkou) nakrájíme na opravdu drobné kousky

  2. V misce promícháme cottage, tuňákovou drť, vymačkáme šťávu z menšího rajčete a přisypeme olivy. Vmícháme pomazánkové máslo bez příchuti a spojíme. Dochutíme mletou paprikou, solí a barevným pepřem - nejlépe celé kuličky, ale může být i čerstvě drcený

  3. Housky rozkrojíme, ale ne úplně, a směsí bohatě naplníme. Plněné housky doplníme čerstvou zeleninou

  4. Pomazánku lze servírovat i v měkkém plátkovém sýru a pečivo přikusovat. Plněné housky jsou výbornou svačinou, studenou večeří či chuťovkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!