Plněné husí rolky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
4 plátky anglická slanina
drcený kmín
mletý černý pepř
4 - 6 listů bílé hlávkové zelí
2 ks velká husí stehna

Postup přípravy receptu

  1. Husí stehna očistíme, vykostíme a zbavíme šlach. Pláty masa i s kůží lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Zelné listy spaříme ve vroucí vodě, pak je ihned zchladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat

  2. Vykostěná husí stehna poklademe vychladlým zelím a plátkem slaniny. Maso svineme do roládek, které zajistíme potravinovou nití. Pak je na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dorůžova

  3. Opečené maso vložíme do pekáčku, ochutíme drceným kmínem a solí, podlijeme malým množstvím vody a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. To trvá přibližně 40 - 45 minut. Asi v polovině pečení kůži propícháme vidličkou, rolky obrátíme a dopečeme. Hotové dozlatova upečené maso zbavíme nití a nakrájíme na porce

  4. Plněné husí rolky můžeme podávat s bramborovým knedlíkem a zelím nebo opečeným bramborem a zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!