Velikonoční beránek s pudinkem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 g cukr moučka
6 lžic slunečnicový olej
1 ks vanilkový cukr
citronová kůra
150 g polohrubá mouka
6 lžic horká voda
1 ks vanilkový pudink
1 lžička kypřící prášek do pečiva
čokoládová poleva
rumová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme zvlášt bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh a necháme ho v chladu tuhnout. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a cukrem moučkou a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, horkou vodu, trošku rumové tresti a zašleháme

  2. Dále vmícháme polohrubou mouku s vanilkovým pudinkem v prášku, malou lžičku prášku do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků

  3. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Naplníme těstem a beránka pečeme při 180°C cca 45 minut

  4. Během pečení těsto raději zkoušíme špejlí

  5. Beránek je po upečení vláčný ještě další den. Hotového beránka zdobíme dle fantazie - například čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!