Smetanové špagety carbonara recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

60 g slanina
3 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
20 g máslo
250 g špagety
60 g parmazán
parmazán
mletý pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a jednotlivé stroužky rozmáčkneme nožem. Slaninu nakrájíme na menší kostičky. Sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a vejci, podle chuti osolíme a opepříme

  2. Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm slaninu s česnekem. Zhruba po 5 minutách vyjmeme česnek, který si můžeme nechat bokem na ozdobu, nebo jej vyhodíme

  3. Z uvařených špaget slijeme vodu a přidáme je ke slanině. Pánev sundáme z ohně, přilijeme směs z vajec a sýru a důkladně promícháme. Špagety by se měly směsí rovnoměrně obalit. Můžeme ještě dosolit a dopepřit

  4. Smetanové špagety carbonara ihned podáváme. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem. Můžeme dozdobit čerstvou bazalkou a opečenými stroužky česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!