Smetanové rizoto s kuřecím masem a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 hrst hrášek
sůl
2 lžíce máslo
2 ks mrkev
400 g rýže
parmazán
0,5 sklenek bílé víno
2 lžíce olivový olej
320 g kuřecí prsa
mletý bílý pepř
2 lžíce bílý jogurt
200 ml smetana na vaření
1 ks bílá cibule
1 hrnek předvařené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Rýží na rizoto - parboiled propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži promícháme s máslem. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, promícháme se solí, pepřem a řeckým jogurtem a necháme odpočinout asi 30 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Cibuli osmažíme dozlatova a přidáme kuřecí kousky. Kousky masa osmažíme a podlijeme suchým vínem. Víno vyprchá a potom přidáme zeleninu bez fazolí. Podlijeme po troškách kuřecím vývarem a pomaličku vaříme do změknutí. Následně přidáme smetanu i fazole a provaříme. Ke směsi přidáme rýži, promícháme a odstavíme

  3. Smetanové rizoto s kuřecím masem a zeleninou rozdělíme na porce a ještě horké posypeme strouhaným sýrem. Smetanové rizoto je výborné teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!