Smetanové šťouchané brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
80 g máslo
200 ml smetana
1 ks malá cibule
1 kg nové brambory
1 ks zelená část pórku

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory očistíme, omyjeme, uvaříme ve slupce doměkka a oloupeme. Česnek a cibuli zbavíme slupek a usekáme najemno. Zelenou část pórku nakrájíme na velmi jemná kolečka

  2. Na rozpuštěném másle zvolna osmažíme cibulku dorůžova, přidáme česnek, teplé brambory, pórek a sůl. Vše zalijeme smetanou, zahřejeme a rozšťoucháme

  3. Šťouchané brambory se smetanou a pórkem podáváme jako přílohu k drůbežímu masu. Pro zachování vitamínů není nutné uvařené nové brambory loupat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!