Smetanové šťouchané brambory recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 80 g máslo 200 ml smetana 1 ks malá cibule 1 kg nové brambory 1 ks zelená část pórku
Postup Smetanové šťouchané brambory
Postup přípravy receptu
-
Nové brambory očistíme, omyjeme, uvaříme ve slupce doměkka a oloupeme. Česnek a cibuli zbavíme slupek a usekáme najemno. Zelenou část pórku nakrájíme na velmi jemná kolečka
Na rozpuštěném másle zvolna osmažíme cibulku dorůžova, přidáme česnek, teplé brambory, pórek a sůl. Vše zalijeme smetanou, zahřejeme a rozšťoucháme
Šťouchané brambory se smetanou a pórkem podáváme jako přílohu k drůbežímu masu. Pro zachování vitamínů není nutné uvařené nové brambory loupat.