Vegetariánské vaječné karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
60 g máslo
6 lžic mléko
60 g hladká mouka
petrželová nať
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a hladké mouky připravíme světlou zápražku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme na hustou kaši.

  2. Necháme trochu vychladnout a přidáme uvařené a na větší kousky nasekané vejce. Pokud je směs řídká, přidáme trochu nastrouhaného sýra a strouhanky. Přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku.

  3. Ze směsi utvoříme menší karbanátky, obalíme je v trojobalu a usmažíme.

  4. Vegetariánské vaječné karbanátky podáváme jako chuťovku nebo i jako hlavní chod s přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!