Vegetariánské zapékané brambory s nivou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 plátek máslo
1 kg brambory
1,5 - 2 dl mléko
1 ks pórek
200 g niva
2 ks žlutá paprika
mletý barevný pepř
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Doba varu záleží na velikosti brambor - cca 20 - 30 minut. Brambory poté slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Poté je nakrájíme na hrubší plátky

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Pórek důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriku očistíme, zbavíme středu a nakrájíme na hrubé nudličky. Sýr nastrouháme, nebo rozdrobíme. Vejce rozšleháme společně s mlékem, solí a pepřem

  3. Pórek společně s paprikou osmahneme na plátku másla. Můžeme mírně osolit

  4. Pekáček vymažeme máslem. Na dno poklademe 2 vrsty brambor, dáme vrstvu zeleniny, posypeme polovinou nivy, znovu dáme vrstvu brambor, zeleniny a nivy a nakonec přijde zbytek brambor. Vše zalijeme rozšlehanými vejci

  5. Vegetariánské zapékané brambory s nivou dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme podle typu trouby 30 - 45 minut

  6. Vegetariánské zapékané brambory s nivou můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!