Vaječné řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
0 ks cibule
1 plátek tvrdý salám
podle chuti
sůl
kremžská hořčice
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
tvrdý sýr
1 lžíce jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do každého kolečka lívanečníku dáme trochu oleje, přidáme trošku prosáté strouhanky, potom vložíme vejce a žloutek ihned propíchneme, aby se roztekl. Pokud chceme, můžeme slabě přisolit a připepřit.

  3. Nakrájenou cibuli nasypeme podle chuti na vejce, doprostřed přidáme trochu hořčice a plátek salámu (uherský salám, turista). Přitlačíme, aby se suroviny spojily, poté znovu slabě posypeme strouhankou. Řízeček obrátíme a dopečeme. Hotový řízeček posypeme ještě nastrouhaným tvrdým sýrem.

  4. Vaječné řízečky podáváme s oblíbeným zeleninovým salátem. K řízečku můžeme přidat i topinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!