Švestkové knedlíky s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
150 g máslo
voda
50 g švestky
300 g švestky
500 g tvaroh
2 lžíce cukr moučka
2 lžičky vanilkový cukr
370 g polohrubá mouka
cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a polohrubou moukou. Vyhněteme rukama vláčné těsto. Na pár minut necháme odstát a připravíme si švestky, které očistíme od stopek a umyjeme

  2. Rozpůlíme a nakrájíme na menší kousky. Z připraveného těsta pak děláme malé placky, do kterých švestku zabalíme

  3. V hrnci dáme vařit vodu a trochu ji osolíme. Tvarohové knedlíky házíme do vroucí vody a necháme vařit asi 5 - 7 minut

  4. V menším kastrůlku si dáme zpěnit máslo, do kterého dáme osmažit na malé kousky nakrájené švestky

  5. Uvařené švestkové knedlíky scedíme a necháme okapat

  6. Servírujeme na talíř, kde je ještě polijeme švestkovou omáčkou a moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!