Švestkové knedlíky z bramborového těsta 1 recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
máslo
1 lžíce ocet
10 dkg krupice
cukr moučka
20 dkg hrubá mouka
80 dkg vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme brambory. Druhý den si brambory nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, sůl, krupici, mouku a ocet, aby brambory nezhnědly. Z hmoty vypracujeme těsto

  2. Z bramborového těsta vyválíme tenčí plát, nakrájíme čtverečky velké přibližně 4 x 4 cm a na ně klademe opláchnuté a do sucha otřené švestky, které pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky

  3. Švestkové knedlíky vaříme asi 15 minut a hned po uvaření knedlíky roztrhneme vidličkou, aby šla pára ven

  4. Domácí švestkové knedlíky z bramborového těsta před podáváním posypeme cukrem moučka a přelijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!