Švestkové knedlíky ze spařeného těsta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1/2 lžičky sůl
švestky
cukr moučka
1 lžíce cukr krystal
cukr krystal
750 g polohrubá mouka
300 ml horká voda
rozpuštěné máslo
mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckujeme švestky, dovnitř dáme špetku cukru

  2. Do mísy odměříme mouku, sůl, cukr, olej. Promícháme a přidáme horkou vodu. Těsto důkladně vypracujeme, poté vyválíme placku cca 3 mm tenkou, vykrajujeme kolečka a do nich balíme vypeckované švestky naplněné cukrem. Tvarujeme kuličky - knedlíky

  3. Švestkové knedlíky ze spařeného těsta dáme do vroucí vody a vaříme 10 - 15 minut podle druhu ovoce a tloušťky těsta

  4. Na talíři knedlíky ze spařeného těsta mastíme máslem, sypeme mletým mákem, perníkem nebo třeba opraženou strouhankou. Pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!