Vaječné těstoviny s uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce olej
sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
300 g těstoviny
mletý pepř
tvrdý sýr
250 g vařené uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny (kolínka, vrtule, penne) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě se lžící oleje. Scedíme a necháme okapat

  2. Mezitím si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Osolíme, opepříme. Uzené maso nakrájené na kostky orestujeme. Uzené maso můžeme nahradit či doplnit rozškvařenou a na kostičky nakrájenou slaninou

  3. Těstoviny promícháme s vejcem, uzeninou a máme hotovo

  4. Vaječné těstoviny s uzeninou rozdělíme na talíře a podáváme. Můžeme doplnit tatarskou omáčkou a sterilovanou zeleninou, jsou dobré i zasypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!