Tvarohové řezy s rybízovým sněhem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 1
2 ks vejce
30 g máslo
150 g cukr moučka
citronová kůra
500 g jemný tvaroh
těsto
2 ks žloutek
1 lžíce mléko
180 g tuk
100 g cukr moučka
citronová kůra
1 lžička citronová šťáva
300 g hladká mouka
náplň 2
3 ks bílek
120 g cukr krupice
1 kompotovaný rybíz
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku, mletého cukru, citronové šťávy a kůry, 2 žloutků a mléka zpracujeme těsto, které dáme na hodinu do chladu. Těsto vyválíme na plát o velikosti plechu.

  2. Plech vymažeme 100% tukem,vysypeme moukou a vložíme plát z vyváleného těsta.

  3. Na těsto dáme tvarohovou náplň, na kterou utřeme máslo, 2 vejce,15 dkg cukru, citronovou kůru a nakonec tvaroh.

  4. Bílky na sníh pevně ušleháme, po trochách zašleháváme pískový cukr a nakonec přidáme okapaný rybíz (malou sklenku kompotovaného ovoce). Když použijeme čerstvý rybíz, prosypeme ho cukrem a přes noc necháme odležet.

  5. Plech s tvarohovými řezy dáme do předehřáté trouby a zapečeme. Potom tvarohovou vrstvu překryjeme sněhem s rybízem a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!