Tvarohové mini mazance recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
125 g máslo
2 lžíce máslo
2 lžíce rum
2 ks žloutek
1 hrst rozinky
1 ks citron
2 lžíce med
1 balíček vanilkový cukr
480 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek
1 hrst mandlové lupínky
125 g třtinový cukr
250 g tvaroh v alobalu

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh z alobalu, citronovou kůru, žloutky, rum, vanilkový cukr (nebo přírodní extrakt), špetku soli a promícháme. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem (nebo vinným kamenem) a rozinky předem spařené (bez vody), ještě lépe naložené den předem v rumu

  2. Vymísíme těsto a dáme rozehřát troubu na 170 °C. Vytvarujeme 6 malých bochánků a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Mazance pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky

  3. Tvarohové mini mazance pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 20 - 30 minut. Mazance raději hlídáme a následně špejlí zjistíme propečenost. Ihned po upečení pomašlujeme rozpuštěným máslem s medem a nechat dojít na plechu na lince

  4. Vychladlé mazance chutnají nejlépe s plátky studeného másla a marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!