Halušky s vejcem a uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
sůl
5 ks vejce
600 g brambory
1 ks velká cibule
mletý pepř
250 g hladká mouka
100 g uzené maso
200 g llibová slanina

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přimícháme mouku a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto. Propasírujeme ho přes cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme

  2. Hotové halušky vsypeme do pekáčku s trochou oleje a promícháme, aby se nám halušky nestačily slepit

  3. Mezitím si zvlášť na pánvičce necháme vyškvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kousky uzeného masa. Zvlášť na pánvičce si uděláme vaječinu z 5 vajec, kterou osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky, pokud máme

  4. K haluškám přimícháme uzeninovou směs, vaječinu a krátce prohřejeme

  5. Halušky s vejcem a uzeninou můžeme ihned podávat na oběd či večeři. Na talíři dozdobíme snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!