Halušky s vejcem a uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl sůl 5 ks vejce 600 g brambory 1 ks velká cibule mletý pepř 250 g hladká mouka 100 g uzené maso 200 g llibová slanina
Postup Halušky s vejcem a uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přimícháme mouku a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto. Propasírujeme ho přes cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme
Hotové halušky vsypeme do pekáčku s trochou oleje a promícháme, aby se nám halušky nestačily slepit
Mezitím si zvlášť na pánvičce necháme vyškvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Na ní osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kousky uzeného masa. Zvlášť na pánvičce si uděláme vaječinu z 5 vajec, kterou osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky, pokud máme
K haluškám přimícháme uzeninovou směs, vaječinu a krátce prohřejeme
Halušky s vejcem a uzeninou můžeme ihned podávat na oběd či večeři. Na talíři dozdobíme snítkou petrželky.