Halušky s vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
sůl
8 ks vejce
2 ks vejce
voda
6 lžic slunečnicový olej
600 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme polohrubou mouku, promícháme se solí, vejci a studenou vodou, aby nám vzniklo řidší těsto, které nevypracováváme, aby se netahalo

  2. Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou na povrch, povaříme 3 - 4 minuty a scedíme. Halušky potom dáváme do jenské mísy, aby zůstaly teplé a promícháme s 2 lžícemi oleje, aby se nelepily

  3. Na oleji na pánvi usmažíme z vajec rozšlehaných se solí řidší smaženici, kterou potrháme na menší kusy a promícháme s uvařenými haluškami

  4. Halušky s vejcem podáváme horké, nejlépe chutnají s jarním hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!