Halušky s vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl sůl 8 ks vejce 2 ks vejce voda 6 lžic slunečnicový olej 600 g polohrubá mouka
Postup Halušky s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme polohrubou mouku, promícháme se solí, vejci a studenou vodou, aby nám vzniklo řidší těsto, které nevypracováváme, aby se netahalo
Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou na povrch, povaříme 3 - 4 minuty a scedíme. Halušky potom dáváme do jenské mísy, aby zůstaly teplé a promícháme s 2 lžícemi oleje, aby se nelepily
Na oleji na pánvi usmažíme z vajec rozšlehaných se solí řidší smaženici, kterou potrháme na menší kusy a promícháme s uvařenými haluškami
Halušky s vejcem podáváme horké, nejlépe chutnají s jarním hlávkovým salátem.