Tvarohové lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
50 g máslo
500 ml mléko
4 větvičky tymián
500 g tvaroh
100 g parmazán
2 lžíce olivový olej
40 g hladká mouka
mletý bílý pepř
1 sklenka teplá voda
50 g ovčí sýr
2 špetky mletý muškátový oříšek
250 g čerstvé lasagne

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme bešamel. Do hrnce dáme máslo a necháme ho rozpustit. Vmícháme mouku, orestujeme. Dáme ale pozor, aby se jíška nepřipálila a nezhnědla. Odstavíme, vlijeme mléko a důkladně promícháme. Přidáme špetku soli, muškátového oříšku a dáme zpět vařit. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, občas promícháme. Podle potřeby přidáme mléko, ale bešamel by měl být hustší.

  2. Do misky dáme tvaroh, přidáme půl sklenky teplé vody, ochutíme solí a dobře promícháme. Ovčí sýr a parmazán vmícháme do bešamelu.

  3. Do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky položíme lasagne. Na ně dáme část tvarohu, bešamel a posypeme tymiánem. Okořeníme bílým pepřem a dáme opět vrstvu lasagní. Vše opakujeme. Nakonec dáme vrstvu bešamelu sypanou tymiánem.

  4. Tvarohové lasagne pečeme při 160 °C asi 60 minut. Barva by měla být zlatavá a lasagne akorát. Tvarohové lasagne ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!