Čokoládový dort 1 recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks vejce
25 g kakao
150 g cukr moučka
150 g cukr moučka
150 g rozpuštěná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků

  2. Žloutky ušleháme s cukrem. Přimícháme kakaový prášek a čokoládu. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do čokoládové hmoty. Směsí naplníme vymazanou dortovou formu o průměru 22,5 cm a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 35 minut. Necháme vychladnout a ozdobíme karamelem

  3. Příprava karamelu: Cukr rozpustíme na pánvi se silným dnem při vysoké teplotě. Pánví průběžně třeseme, aby se cukr rovnoměrně zahříval. Přivedeme k varu a mícháme, dokud hmota nezíská zlatavou barvu. Karamel nalijeme na vymaštěnou fólii a necháme vychladnout. Poté jej nasekáme na větší kousky

  4. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!