Tvarohové krémové noky v meruňkovém pyré recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

800 g meruňky
2 lžíce cukr moučka
mletá skořice
200 ml smetana ke šlehání
250 g polotučný tvaroh
60 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky omyjeme, rozpůlíme, vypekujeme, vložíme do kastrůlku a zasypeme cukrem. Zvolna dusíme asi 10 minut, dokud ovoce nebude zcela měkké. 4 půlky meruněk odložíme stranou na ozdobu, zbývající rozmixujeme na pyré a uložíme do lednice

  2. Smetanu ušleháme do tuha a postupně vmícháme tvaroh, skořici a cukr. Krém opět vyšleháme a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet

  3. Mističky nebo poháry naplníme meruňkovým pyré, poklademe smetanovými noky, které tvarujeme pomocí lžíce, ozdobíme půlkou meruňky

  4. Meruňkové pyré se smetanovo-tvarohovými nočky podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!