Kachní paštika v křupavé krustičce recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 špetka sůl
vejce
500 ml mléko
100 ml koňak
50 - 70 ml studená voda
75 g rostlinný tuk
250 g rostlinný tuk
100 ml portské víno
400 g kachní játra
1 špetka mletý černý pepř
175 g špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského vína

  2. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na rostlinném tuku a necháme zchladnout. Druhou polovinu rozmixujeme (nebo 2x umeleme) a smícháme s rostlinným tukem, solí a pepřem (pokud máte rádi pikantní, nešetřete). Poté přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem

  3. Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme. Paštiku pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 80 °C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout

  4. Na těsto zpracujeme všechny uvedené ingredience, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 30 minut. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta. V troubě na 180 °C upečeme dozlatova

  5. Kachní paštiku v křupavé krustičce nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovou oblohou

  6. Zdroj: Focus Agency


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!