Kachní prsa na pomerančích a pečené batátové brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks pomeranč
koření
2 ks kachní prsa
1 ks batát

Postup přípravy receptu

  1. Jak na to? Prsíčka omyjeme a kůži podélně nakrájíme až k masu. Ale pozor, nesmíme proříznout! Velký batát si nakrájíme, pokapeme olejem, oblíbeným kořením a dáme péct na 170 °C dozlatova

  2. Kachní prsíčka se připravují jako minutka. Je to velmi jednoduché, pokud dodržíme postup. Nesmíme prokrojit kůži, tím nevytéká ze z masa šťáva. Prsíčko položíme kůží dolů na studenou pánev a škvaříme při teplotě, kdy sádlo neprská, ale pouze uvolňuje bublinky. Když je kůže vyškvařená, prsíčko otočíme a osmažíme z druhé strany a pak i z boků. Máme-li hotovo, vyndáme kachní prsíčka na prkénko a necháme odpočívat. Nakrojením si můžeme zkontrolovat, zda je maso uvnitř krásně růžovoučké

  3. V mezidobí do pánve k sádlu přidáme pomeranč a pomerančovou šťávu a chvíli redukujeme

  4. Kachní prsa na pomerančích a servírujeme s batáty doplněnými chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!