Tvarohové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
75 g solamyl
0.5 kg brambory
majoránka
1 ks cibule
0.3 kg tvaroh
mletý pepř
mletá sladká paprika
nastrouhaný muškátový oříšek
na ozdobu
100 g anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě a ještě horké je prolisujeme a necháme vychladnout.

  2. Tvaroh s vejci vyšleháme do pěny.

  3. Jemně posekanou cibuli zesklovatíme na oleji.

  4. V míse uhněteme brambory s tvarohem, solamylem a zchladlou cibulí. Podle potřeby přidáme strouhanku. Směs osolíme, přidáme koření a vlhkýma rukama tvoříme karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji.

  5. Pokud nechceme vegetariánské jídlo, smažíme karbanátky s nudličkami anglické slaniny a vyškvařenou slaninou na talíři karbanátky přeléváme a sypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!